Balansboll

Hur är din hunds fysiska form? 
Hur toppar du formen inför tävlingssäsongen? 
Vill du ha roligt tillsammans med din hund? 

Balansbollträning är en väldigt effektiv träningsform som du kan använda dig av för att bygga upp din hunds fysik, kroppskontroll, balans och koordination.
Den fungerar väldigt bra som rehabiliteringsträning [ska ske i samråd med utbildad ansvarig], friskvårdsträning eller för att bara ha roligt tillsammans med din hund.

 Med bollträning kommer du åt en del muskler som är svåra att nå vid annan träning. 
 Vi hoppas med detta projekt att fler ska få upp ögonen för hur effektiv och rolig denna träningsform är, både ur ren friskvårds- men även rehabiliteringssynpunkt. 
 Samarbetet mellan förare och hund brukar dessutom stärkas av denna typ av träning.

 
Viktigt att tänka på!

När man tränar med boll går säkerheten i första hand!
Du som tränar med din hund måste se till att bollen är stabiliserad och det inte finns risk att bollen kan rulla iväg och hunden gör sig illa. 

Första gången man blåser upp sin boll, blås upp den till 90% av sin maxstorlek och låt den stå med luft i ett dygn så hinner den expandera. Sedan kan man fylla upp med resterande luft, till bollens angivna maxstorlek.

Håll hundens klor korta vid träning med balansprodukterna så minskar risken att det uppstår kloskador och påfrestningen på balansredskapet minskar. 

Se till att underlaget man tränar med bollen på är fritt från vassa föremål såsom grus och stenar, luta den inte mot värmekällor som ex. element, luta den heller inte mot vassa hörn.

Observera! Bollarna är träningsredskap som man använder tillsammans med sin hund, de ska inte användas som  leksak till hunden. 


Vi har olika redskap som passar de flesta, halvbollar, discar, äggbollar och K9Fitbone.


 

 

Äggboll
Fyra storlekar: 
D 85xL125cm, D 65xL95cm, D 55xL80cm, D 45xL65cm
Fyra färger: orange, grön, lila och rosa
Den unika formen på äggbollen gör att den får en större kontaktyta med golvet, vilket bidrar till ökad stabilitet under användandet.
Äggbollarna är tillverkade i ett exklusivt material som gör att bollen sakta sjunker ihop om det uppstår ett litet hål eller en reva i den.
K9Designs äggbollar är tillverkade i ett material som dessutom gynnar ett bättre fäste för hundens tassar.

Äggbollen är ett bra komplement vid friskvårdsträning. Man anpassar boll efter hundens längd, den ska kunna ha lederna under sej när den arbetar på äggbollen.

När man påbörjar sin träning på äggbollen ska den vara hårt pumpad, när hunden har blivit duktigare och säkrare kan man släppa ur luft då det är svårare för hunden.

 

Halvbollar

Halvbollar
D 14cm
Färger: grön, lila, orange och mörkröd
Maxvikt 150kg

Halvbollarna är ett bra redskap för att träna in kroppskontroll,  balans och träna upp tassar. 
K9Designs halvbollar är utan piggar och det går att reglera luften i dem.
Säljes i 2-pack.


Disc
D 30cm
D 40Cm
Färger: grön och lila
Discen är en bra startprodukt när du påbörjar din balansbollträning.
K9Designs discar går det att reglera luften i, discen blir en svårare utmaning för hunden om man fyller upp med mer luft.

K9Fitbone
58x29x10cm
Färger: orange, rosa, blå, grön, aqua, lila

K9Fitbone är en låg plattform, 10cm, som ger en mångsidig träning för både mindre och större hundar. De går utmärkt att kombinera med andra bollar och de blir en svårare utmaning med mer luft i.